Nog dagen voor 20-02

Grootste Kofferbakmarkt van de Bollenstreek

Geschiedenis

Toen in de jaren '90 de mooie toneelzaal op het voormalige St. Bavo terrein tot aan de grond toe door een brand werd verwoest, kwamen ook de feesten die special voor de cliënten door de Keiebijters werden georganiseerd in gevaar. Door het huren van de grote tent tijdens de carnaval ging al snel het geld op wat er vanuit de stichtingen werd gedoneerd. Er werden sponsors aangetrokken en er werd een vriendeclub opgericht maar dat bleek nog steeds niet voldoende te zijn. Door in de begin jaren een aantal zondagen vanuit de eigen residentie een rommelmarkt te houden werd er een mooie opbrengst gerealiseerd waardoor het weer mogelijk werd om voor de doelgroep een leuk evenement neer te zetten.

Van rommelmarkt naar Kofferbakmarkt

De grote paviljoens op het St. Bavo terrein werden gesloopt en de Keiebijters verhuisde diversen keren naar een nieuw toegewezen locatie. De rommelmarkt vanuit de eigen locatie werd steeds moeilijker omdat de ruimtes steeds kleiner werden. Tot het moment dat het echt niet meer ging en er de mogelijkheid werd geboden aan de verkopers om op het terrein vanuit de eigen auto te verkopen. Dit bleek een succes en de Kofferbakmarkt was een feit.

kofferbakmarkt foto

De allergrootste van de Bollenstreek

Inmiddels is de Kofferbakmarkt met meer dan 200 verkopers op de 10 zondagen achtereen in het zomerseizoen een groot succes en mogen wij als Keiebijters met trots zeggen dat het de grootste Kofferbakmarkt van de Bollenstreek is. Dankzij de grote inzet van de vrijzilligers van de Keiebijters staat de Kofferbakmarkt als een huis.

Toekomst

Hoe de toekomst van de Kofferbakmarkt eruit gaat zien is nog onbekend. Op het terrein waarop jaarlijks de Kofferbakmarkt gehouden wordt gaan bouwwerkzaamheden plaatsvinden en een vervangende locatie is nog niet gevonden. Samen met de gemeente Noordwijkerhout zal er in het volgende jaar bekeken worden of het nog mogelijk is om een Kofferbakmarkt op dit terrein te houden.